^E6F568FCF6976478196C3245B0FBD16FDC0AFE8FE80AAE0DE0^pimgpsh_fullsize_distr

Zo zákulisia: Čo nás inšpirovalo.

Pre bežného slovenského účastníka bežeckých podujatí, prípadne kultúrnych podujatí, je na Slovensku pojem mestský biatlon pomerne neznáma veličina. Čo to je? Teraz v lete budú lyžovať nejakí blázni po asfaltke dole Karadžičovou a cieľ bude na Patrónke?

Odpoveď by v takomto prípade asi znela nie, avšak neboli by ste ďaleko.

Mestský biatlon je pomerne rozšíreným športovo – kultúrnym podujatím v Nemecku, kde zástupy fanúšikov sledujú svojich obľúbených fanúšikov, ako sa pretekajú cez ulice toho či oného mesta, strieľajú na stojkách či ležkách (strelnice) a vyhrávajú či prehrávajú.

Podľa ročného obdobia ide o letný alebo zimný biatlon. V zimnom biatlone majú biatlonisti na nohách bežky, na letnom špeciálne korčule – lyže na kolieskach. Tieto podujatia sú však čisto diváckym športom.

My sme sa rozhodli presunúť ľudí z tribún priamo do akcie – na trať. Naši športovci – Vy – si obujú obyčajné športové tenisky (bežeckú obuv), rozbehnú sa po vyznačenej trati, cestou si odstrieľajú s laserovou a bezpečnou puškou na strelnici na cieľ a utekajú ďalej do cieľa. Je to ľahké, bezpečné a zároveň výzva. Dokážete zadýchaní zamieriť na cieľ, trafiť a nestratiť tak cenné sekundy? Alebo to dorovnáte rýchlym behom. Tak to zistíte až na trati!

Držíme Vám palce :)
Registrovať sa môžete v sekcii Registrácia, alebo priamo na mieste.